The hotel is located in the outskirts of Xiangyang / Hubei and sits on a small hill within the largest Myrtle Flower Garden throughout Asia. The design of the hotel was primarily focused on providing a soothing harmony between architecture and its natural environment.
Designed to blend into its surrounding typography, the hotel is partially inserted into the slope of the hill and offers a varying appearance depending on ones point of view. Wherelse the hotel is read from the north as low to the ground and has a continuity to its surrounding landscape, the complex opens up towards the South introducing the business area to a nearby already existing restaurant by the lake.A drop-off lane wind itself through and underneath the circular volumnes and offers a certain level of urbanity to the hotel's natural surrounding.
Paying respect to its natural surrounding, the hotel also boasts a variety of sustainable design mechanisms that reduce its environmental impact. The balcony layer with the integrated vegetation offers natural shading and reduces heat gains during the hot summer months. Every room throughout the hotel is surrounded by the myrtle garden on one side and a courtyard on the other, which provides natural air ventilation when needed. Rainwater gets collected on the hotels roof and passed on to the 3 courtyards, where it is stored in tanks and can be used for flushing and irrigating plants.
These sustainable aspects within the nature-inspired design result in a harmonic structure which blends into its surrounding and offers its visitors a unique, luxurious and ecological get-away from citylife.

In cooperation with Graft / Beijing.