The Jun’s Art Gallery lies to the east of Beijing Chaoyang Park, and it is surrounded by landscapes. The location boasts convenient transportation, neighbors the main road of East 4th Ring, and takes only 10 minutes to reach the 798 Art Area by car. With a large number of residents living around, Jun’s Art Gallery is mainly orientated to link up the living and arts, and to enable the arts to serve the society. Building area of the Art Gallery is up to 5,000 square meters, including three main exhibition halls. The functions of Bookstore, Coffee House and Western Restaurant are combined organically. The Art Gallery centers on contemporary art exhibition, and reflects the sociality of contemporary art galleries by integrated service functions.

For this project, it is highly challenging for us to co-ordinate the functionality of the Art Gallery and the artistry of the building, particularly the cultural nature and opening nature of the Art Gallery. Our design inspiration is derived from the colonnade space of Ancient Greek temples, and the staggered changes in vertical upright columns and lighting windows are utilized to shape the spirituality and sense of lofty of the Art Gallery. The facades with abundant hierarchies create a kind of dynamic rhythm for the visitors coming into the Art Gallery. The visitors may be progressively affected by the three-dimensional rhythm variation and the rhythmic beauty of lights and shades. The cortile of the Art Gallery is designed as a hall with raised ceiling of11min height, and it is encircled by a forest of vertical upright columns offering strokes of lights and shades, and seems to be solemn and holy as a house of god. The variation and combination of spaces, and their applicability to different forms of art products are also considered fully for the inside of the exhibition halls. Penda also considers fully the environment friendliness in the design by maximizing the utilization of reclaimed architectural materials and the application of plain and low-consumption environment-friendly materials, in order to reflect the social responsibility of the art gallery farther.